In 2019 is SoulWood opgericht. De vele kennis en jarenlange ervaring van hout enerzijds en gevels anderzijds hebben wij gecombineerd om zo de ultieme houten gevels te kunnen leveren. De afgelopen jaren hebben wij dan ook al vele mooie projecten mogen leveren.

Hout is de oudste grondstof die bij de nieuwbouw of renovatie van gebouwen wordt gebruikt. Heel lang geleden was er geen alternatief, totdat beton en bakstenen op de markt kwamen. Dat zorgde voor een grijs en rood straatbeeld.

Gelukkig wordt hout weer meer en meer toegepast. En dat is niet voor niks. Hout is een natuur product en brengt veel sfeer en warmte. Bovendien geef je jouw project, woning of bedrijfspand met een houten gevel veel meer een heel eigen aangezicht.

SoulWood

Bij ons kun je kiezen uit vele houtsoorten en ze zijn daarbij ook nog eens in veel verschillende kleuren leverbaar. Welke soort je ook kiest, wij gebruiken uitsluitend hout uit gecertificeerde bossen. En of wij FSC® of PEFC gecertificeerd Soulwood® leveren, wordt duidelijk in ons klantcontact en natuurlijk op de verkoopfacturen. Daarmee dragen wij bij aan een duurzaam beheerd bos. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. Jouw houten gevel gaat daardoor lang mee en geven wij zonder omwegen een productgarantie van maar liefst 15 jaar.

Duurzaam houdt in, dat een product wordt verkregen op een manier die het milieu zo min mogelijk belast. Circulair betekent, dat het product herbruikbaar is na zijn levensduur en er daardoor geen nieuwe grondstoffen gebruikt behoeven te worden.

Al het hout voor de gevels van Soulwood is zowel duurzaam als circulair.

Dat is belangrijk voor nu én voor de toekomst. Waar mogelijk werken wij zelfs met recyclebare delen, volgens ons zogenoemde Vintage programma.

Bomen nemen CO2 op en geven zuurstof af. Dat is belangrijk, omdat mens en dier zuurstof nodig hebben, maar ook omdat de CO2 -uitstoot moet worden beperkt omwille van het milieu. Hout, dat is verwerkt tot de gevels van Soulwood, neemt nog steeds CO2 op. Daarmee zijn onze houten gevels dus ook nog eens goed voor het milieu. Daarnaast is hout één van de weinige grond- annex bouwstoffen die echt volledig circulair is, oftewel wat geheel opnieuw gebruikt kan worden. Ook dát is goed voor het milieu.

Ontmoet Het Team

Jaap Veenstra
Jaap Veenstra DGA
Gert Roubos
Gert RoubosDGA
Sandra de Bruijn
Sandra de BruijnOffice Manager
Isabel van Berkum
Isabel van BerkumBinnendienst
Duco Heeneman
Duco HeenemanDGA
Michel de Baat
Michel de BaatVerkoop binnendienst