Gevels2021-10-15T13:30:26+00:00

Als je van hout houdt, dan kies je voor SoulWood. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan houtsoorten en we helpen je met concreet advies graag om jouw keuze te bepalen. Wat jouw keuze voor een houten gevel ook is, we adviseren en begeleiden je er graag bij.

SELECT THE WOOD

Kies de houtsoort die past bij de gewenste ziel van het gebouw.

CHOOSE THE MODEL

Kies de afwerking die past bij het gewenste gevoel bij het gebouw.

DEFINE THE FINISHING

Voeg een kleurloze of gekleurde beschermlaag toe.

SELECT THE WOOD

Als je van hout houdt, dan kies je voor Soulwood. Wij helpen je graag in de keuze voor jouw houten gevel. Dan gaat het in de eerste plaats om de keuze voor de houtsoort, voor de wijze van afwerking of verwerking ervan en voor de eventuele kleur die jij je gevel wilt geven. Wat je wensen ook zijn. We bespreken ze graag met je en we helpen je met goed en concreet advies.

Dit is een vuren houtsoort. Licht in gewicht, sterk en in ruime mate voorhanden. Wanneer vuren dosse gezaagd is, heeft het een duidelijke vlamtekening. Als het kwartiers gezaagd is heeft het een streeptekening. De kwasten zijn donker van kleur en vaak ovaalvormig.

Soulwood Modi is thermisch gemodificeerd vurenhout. Thermohout is hout, dat met stoom is verwarmd tot wel 2000 Celsius. Dat gebeurt in zuurstofarme ruimtes, zonder gebruik te maken van chemische middelen. Het is daardoor een volledig milieuvriendelijk proces. Het belangrijkste voordeel van dit proces is, dat het de levensduur van het hout fors verlengt van klasse 4 naar klasse 2 of mogelijke zelfs klasse 1 (25 jaar of langer). De vochtopname van het hout wordt lager en daardoor is het zeer geschikt om als gevel toe te passen. Thermohout is vergelijkbaar met hardhout, maar is wel goedkoper.

Soulwood Modi Select is evenals Soulwood Modi thermisch gemodificeerd hout. Uiteraard geldt ook hier, dat het daardoor vergelijkbaar is met hardhout en een veel langere levensduur heeft. Daarom is het dus ook zeer geschikt als buitengevel. Het verschil is, dat het hier gaat om de zogenoemde Fraké, een loofhoutsoort uit West-Afrika. Deze houtsoort is vrijwel vrij van kwasten, maar heeft wel een vlamachtige tekening en geeft je pand daardoor een exclusief aangezicht.

Heb je zelf speciale wensen, wil je een specifieke houtsoort, wil je het in andere maten dan die standaard worden gehanteerd? Het kan bij ons allemaal. Jij zegt het maar en wij regelen het. Daarom is Soulwood Special zo speciaal. Geen confectie, maar alles volledig maatwerk, op basis van de wensen of eisen die jij hebt. In soort, maat, verwerking of bewerking. Zo kunnen we gevels leveren in houtsoorten als Douglas, Oregon Pine, Grenen, Louro Preto of Gamela, Amerikaans wit of rood eiken. Je zegt het maar, ook als je een heel andere houtsoort wilt.

CHOOSE THE MODEL

Wij kunnen jouw houten gevel in vele modellen leveren. Het is maar net wat jij wil. De maten zijn in beginsel standaard en variëren van 70, 95, 125 en 145 mm werkende breedte. Welke werkelijke maat uiteindelijk toegepast wordt is onder andere afhankelijk van het model en de bewerking die je kiest.

Een plank die aan de onderkant is voorzien van een groef, en aan de bovenkant een geschulpte rand heeft is een rabat. Dankzij de groef en de geschulpte rand kunnen de rabatdelen in elkaar geschoven worden. Zo kunnen ze beter buiten worden verwerkt als afdichting, want er blijft geen regenwater tussen de planken zitten. Dat is voor het behoud ervan belangrijk, omdat de naden tussen de planken droog blijven.  Soulwood Rabat kan horizontaal en verticaal worden verwerkt.

Het Swedish Rabat is eveneens een rabatdeel, maar een meer bijzondere vorm ervan. De groef en de geschulpte rand zijn er evengoed, maar de onderkant is dikker dan de bovenkant en heeft bovendien een sponning. Het Soulwood Swedish Rabat is met name geschikt om horizontaal te worden verwerkt.

Het model Rhombus heeft een ruitvormig profiel. Deze kan met name gebruikt worden voor  een open gevel. Het geeft de gevel een luxe uitstraling en is mede daardoor erg populair. Het rhombus wordt ook wel het wiebertjesprofiel genoemd en wordt veel gebruikt voor horizontale geveltoepassingen. Het kan echter zo je wilt ook gebruikt worden voor een verticale geveltoepassing.

Het model Board betreft brede, rechte planken met een licht afgeronde zijkant. Dit model wordt met name toegepast bij een verticale open gevelbelkleding. Daarbij is er onderling ruimte tussen de planken waardoor er een optimale ventilatie van de achtergevel ontstaat. Door de toepassing van verschillende breedtematen ontstaat er een speels effect in het aangezicht van je gevel. Boards zijn vergelijkbaar met het model Rhombus en zijn ook leverbaar in dezelfde maten, maar zijn alleen verticaal toepasbaar.

DEFINE THE FINISHING

Als je van hout houdt, dan kies je voor Soulwood. Welke soort, welk model je ook kiest, het is allemaal mogelijk. Ook als het om de kleur gaat die je toegepast wilt hebben. Het kan allemaal met Soulwood.

Als je kiest voor natural, dan kies je er eigenlijk voor om je houten gevel geen kleur te geven. Althans, niet anders dan de natuurlijke kleur die het hout heeft. Het hout blijft namelijk onbehandeld. Door de tijd zal het hout onder de invloeden van het weer op een natuurlijke manier verkleuren. Dat gebeurt niet gelijkmatig, maar zal per situatie en per plek verschillen.
Zo blijft het altijd een heel levendige, natuurlijke uitstraling behouden. Dit is overigens alleen mogelijk bij Soulwood Modi en Modi Select.

Deze behandeling is een zogenoemde wood-sealer. Het is waterafstotend en vochtregulerend. Het dringt diep door in het hout. Doordat het zich hecht aan de houtcellen vormt het een duurzame, ademende beschermlaag tegen vocht en vuil. Omdat de vochtopname sterk wordt beperkt, zal het hout minder snel werken of vervormen en minder snel scheuren. Bovendien vindt er door een speciale toevoeging een egale vergrijzing van het houtoppervlak plaats.

Een watergedragen, dampdoorlatende beits, op basis van een acrylaat en alkyd zorgt voor een mooie en langdurige bescherming van je houten gevel. De toegevoegde antischimmel bestanddelen voorkomen de aantasting van het hout door allerlei organismen. De speciale formule zorgt voor een optimale en onderhoudsvriendelijke afwerking. De toepassing is mogelijk in elke kleur. Wat jij wilt. Volledig dekkend, of (semi)transparant. Het kan allemaal.

Download het SoulColor kleurenoverzicht
Ga naar de bovenkant