SoulWood Gevels

Gevels2023-05-30T12:47:43+00:00

Als je van hout houdt, dan kies je voor SoulWood. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan houtsoorten en we helpen je met concreet advies graag om jouw keuze te bepalen. Wat jouw keuze voor een houten gevel ook is, we adviseren en begeleiden je er graag bij.

SELECT THE WOOD

Kies de houtsoort die past bij de gewenste ziel van het gebouw.

CHOOSE THE MODEL

Kies de afwerking die past bij het gewenste gevoel bij het gebouw.

DEFINE THE FINISHING

Voeg een kleurloze of gekleurde beschermlaag toe.

FIRE CLASSIFICATION

Je gevel voldoet aan brandklasse D / B met end-use onderbouwing*.

SELECT THE WOOD

Als je van hout houdt, dan kies je voor Soulwood. Wij helpen je graag in de keuze voor jouw houten gevel. Dan gaat het in de eerste plaats om de keuze voor de houtsoort, voor de wijze van afwerking of verwerking ervan en voor de eventuele kleur die jij je gevel wilt geven. Wat je wensen ook zijn. We bespreken ze graag met je en we helpen je met goed en concreet advies.

CHOOSE THE MODEL

Wij kunnen jouw houten gevel in vele modellen leveren. Het is maar net wat jij wil. De maten zijn in beginsel standaard en kunnen variëren van circa 50 tot 145 mm werkende breedte. Welke werkelijke maat uiteindelijk toegepast wordt is onder andere afhankelijk van het model, housoort en de bewerking die je kiest.

DEFINE THE FINISHING

Als je van hout houdt, dan kies je voor Soulwood. Welke soort, welk model je ook kiest, het is allemaal mogelijk. Ook als het om de kleur gaat die je toegepast wilt hebben. Het kan allemaal met Soulwood.

ADD FIRE CLASSIFICATION

Toen wij het merk SoulWood lanceerden zijn we de geveldelen vooral ook op brandveiligheid gaan testen. Bij het testen kwamen we voor open gevels met brandklasse B niet verder dan voegen van 6 mm (maximaal 10 mm bij brandklasse D). Bij een bredere voeg doorstaat het de tests niet. Als je op het internet gevels ziet met veel grotere spaties tussen de geveldelen, dan weet je dus dat het qua brandveiligheid eigenlijk niet kan.

Voor de end-use test hebben we houten gevels zonder en met twee type brandvertragers en met zes verschillende achterconstructies getest. Een gevel voldoet met SoulWood altijd aan brandklasse D / B met end-use onderbouwing, mits gemonteerd volgens de geteste opbouw.

Ga naar de bovenkant