Gevels2022-09-07T09:23:24+00:00

Als je van hout houdt, dan kies je voor SoulWood. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan houtsoorten en we helpen je met concreet advies graag om jouw keuze te bepalen. Wat jouw keuze voor een houten gevel ook is, we adviseren en begeleiden je er graag bij.

SELECT THE WOOD

Kies de houtsoort die past bij de gewenste ziel van het gebouw.

CHOOSE THE MODEL

Kies de afwerking die past bij het gewenste gevoel bij het gebouw.

DEFINE THE FINISHING

Voeg een kleurloze of gekleurde beschermlaag toe.

FIRE CLASSIFICATION

Je gevel voldoet aan brandklasse D / B met end-use onderbouwing*.

SELECT THE WOOD

Als je van hout houdt, dan kies je voor Soulwood. Wij helpen je graag in de keuze voor jouw houten gevel. Dan gaat het in de eerste plaats om de keuze voor de houtsoort, voor de wijze van afwerking of verwerking ervan en voor de eventuele kleur die jij je gevel wilt geven. Wat je wensen ook zijn. We bespreken ze graag met je en we helpen je met goed en concreet advies.

SoulWood Premium is gemaakt van vurenhout afkomstig van de Fijnspar. Het is één van de meest toegepaste houtsoorten in de bouw, mede door de bijzondere combinatie van een laag gewicht , grote sterkte en de ruime beschikbaarheid. Voor SoulWood premium gebruiken wij Noord-Europees Vuren, Klasse B, KD gedroogd.. Het hout wordt gekenmerkt door kwasten en nerven, dit geeft de gevel een eigen levendig karakter. Het houtje wordt verduurzaamd met Woodlife HL-50 , terug gedroogd waarna er voor diverse afwerkingen kan worden gekozen. De zichtzijde is altijd fijnbezaagd.

Soulwood Modi is thermisch gemodificeerd vurenhout, klasse B, KD . Thermisch gemodificeerd hout is  hout dat met stoom is verwarmd tot wel 2000 Celsius. Dat gebeurt in zuurstofarme ruimtes, zonder gebruik te maken van chemische middelen. Het is daardoor een volledig milieuvriendelijk proces en is een additioneel verduurzamingsproces niet meer nodig. Het belangrijkste voordeel van dit proces is, dat het de levensduur(ca 25 jaar of langer) fors verlengt. De vochtopname van het hout wordt lager en daardoor is het vrij stabiel en zeer geschikt om als gevel toe te passen. Soulwood Modi krijgt door het proces van modificeren een mooie bruine kleur met behoud van zijn natuurlijke uitstraling en is vergelijkbaar met hardhout, maar dan een stuk voordeliger. SoulWood Modi kan onbehandeld verwerkt worden maar natuurlijk kan er ook voor een afwerking gekozen worden. De zichtzijde is altijd fijnbezaagd.

Soulwood Modi Select is evenals Soulwood Modi thermisch gemodificeerd hout maar dan van de houtsoort Fraké . Fraké is een loofhoutsoort uit West-Afrika. Uiteraard geldt ook hier, dat het de levensduur(ca 25 jaar of langer) fors verlengt. Fraké is foutvrij, op de pinholes na, heeft een vlamachtige tekening en kan een donkergekleurd hart vertonen waardoor uw pand een exclusief aangezicht krijgt. De zichtzijde kan zowel in fijnbezaagd als in 4 zijden geschaafd geleverd worden.

Heb je zelf speciale wensen, wil je een specifieke houtsoort, wil je het in andere maten dan die standaard worden gehanteerd? Het kan bij ons allemaal. Jij zegt het maar en wij regelen het. Daarom is Soulwood Special zo speciaal. Geen confectie, maar alles volledig maatwerk, op basis van de wensen of eisen die jij hebt. In soort, maat, verwerking of bewerking. Zo kunnen we gevels leveren in houtsoorten als Western Red Cedar, Padoek, Ayous,Douglas, Oregon Pine, Grenen, Louro Preto of Gamela, Amerikaans wit of rood eiken. Je zegt het maar, ook als je een heel andere houtsoort wilt.

CHOOSE THE MODEL

Wij kunnen jouw houten gevel in vele modellen leveren. Het is maar net wat jij wil. De maten zijn in beginsel standaard en kunnen variëren van circa 50 tot 145 mm werkende breedte. Welke werkelijke maat uiteindelijk toegepast wordt is onder andere afhankelijk van het model, housoort en de bewerking die je kiest.

Het SoulWood Rabat is geschikt voor zowel een horizontale als verticale toepassing. Het rabat is voorzien van een sponning aan de onderzijde en aan de bovenkant een geschulpte rand zodat de rabatdelen in elkaar kunnen worden geschoven. Het afwateringsprofiel zorgt voor een snelle afvoer van het water zodat vocht/dauw minder de kans heeft de achterliggende constructie te bereiken. De maten zijn in beginsel standaard en kunnen variëren van circa 50 tot 145 mm werkende breedte. Uiteraard zijn andere variabele afmetingen ook mogelijk.

Het SoulWood Swedish rabat is eveneens een rabatdeel maar dan van de onder naar de bovenzijde tabs toelopend. De onderlinge delen overlappen elkaar hierdoor  waardoor je de uitstraling van het zogeheten potdekselen krijgt. Standaardwerkende afmeting van Swedisch rabat is 125+2 mm of 174+2 mm.  Swedish rabat is alleen geschikt voor een horizontale toepassing.

Het SoulWood model Rhombus heeft een ruitvormig profiel. Het geeft de gevel een luxe uitstraling en is mede daardoor erg populair. Het rhombus model wordt ook wel het wiebertjesprofiel genoemd en wordt veel gebruikt voor horizontale geveltoepassingen. Het kan echter zo je wilt ook gebruikt worden voor een verticale geveltoepassing. De maten zijn in beginsel standaard en kunnen variëren van circa 50 tot 140 mm werkende breedte. Uiteraard zijn andere variabele afmetingen ook mogelijk.

Het SoulWood model Board betreft brede, rechte planken met een licht afgeronde zijkant. Dit model wordt met name toegepast bij een verticale open gevelbelkleding. Daarbij is er onderling ruimte tussen de planken waardoor er een optimale ventilatie van de achtergevel ontstaat. Door de toepassing van verschillende breedtematen ontstaat er een speels effect in het aangezicht van je gevel. Boards zijn vergelijkbaar met het model Rhombus en zijn ook leverbaar in dezelfde maten, maar is alleen verticaal toepasbaar.

DEFINE THE FINISHING

Als je van hout houdt, dan kies je voor Soulwood. Welke soort, welk model je ook kiest, het is allemaal mogelijk. Ook als het om de kleur gaat die je toegepast wilt hebben. Het kan allemaal met Soulwood.

Als je kiest voor nature, dan kies je er eigenlijk voor om je houten gevel geen kleur te geven. Althans, niet anders dan de natuurlijke kleur die het hout heeft. Het hout blijft namelijk onbehandeld. Door de tijd zal het hout onder de invloeden van het weer op een natuurlijke manier verkleuren. Dat gebeurt niet gelijkmatig, maar zal per situatie en per plek verschillen.
Zo blijft het altijd een heel levendige, natuurlijke uitstraling behouden. Dit is overigens alleen mogelijk bij Soulwood Modi en Modi Select.

Deze behandeling is een zogenoemde wood-sealer. Het is waterafstotend en vochtregulerend. Het dringt diep door in het hout. Doordat het zich hecht aan de houtcellen vormt het een duurzame, ademende beschermlaag tegen vocht en vuil. Omdat de vochtopname sterk wordt beperkt, zal het hout minder snel werken of vervormen en minder snel scheuren. Bovendien vindt er door een speciale toevoeging een egale vergrijzing van het houtoppervlak plaats.

Een watergedragen, dampdoorlatende beits, op basis van een acrylaat en alkyd zorgt voor een mooie en langdurige bescherming van je houten gevel. De toegevoegde antischimmel bestanddelen voorkomen de aantasting van het hout door allerlei organismen. De speciale formule zorgt voor een optimale en onderhoudsvriendelijke afwerking. De toepassing is mogelijk in elke kleur. Wat jij wilt. Volledig dekkend, of (semi)transparant. Het kan allemaal.

ADD FIRE CLASSIFICATION

Toen wij het merk SoulWood lanceerden zijn we de geveldelen vooral ook op brandveiligheid gaan testen. Bij het testen kwamen we voor open gevels met brandklasse B niet verder dan voegen van 6 mm (maximaal 10 mm bij brandklasse D). Bij een bredere voeg doorstaat het de tests niet. Als je op het internet gevels ziet met veel grotere spaties tussen de geveldelen, dan weet je dus dat het qua brandveiligheid eigenlijk niet kan.

Voor de end-use test hebben we houten gevels zonder en met twee type brandvertragers en met zes verschillende achterconstructies getest. Een gevel voldoet met SoulWood altijd aan brandklasse D / B met end-use onderbouwing, mits gemonteerd volgens de geteste opbouw.

Ga naar de bovenkant