SOULWOOD FORESTLINES DAKBEDEKKING 

De SoulWood Forestlines® is ook leverbaar als dakbedekking. Het geeft oplossingen voor elk mogelijk probleem van houten dakbedekkingen. Het is niet alleen esthetisch een top product, het geeft ook de nodige zekerheid omtrent brandveiligheid, waterdoorlaatbaarheid, montage, et cetera. Zo kunnen architecten eindelijk een houten dakbedekking intekenen die wel van hoge kwaliteit is.

Er is een duidelijke trend merkbaar als het gaat om de toepassing van hout als dakbedekking. Waar we voorheen zelden een houten dakbedekking konden leveren in verband met de vele nadelen ervan, is dat met de SoulWood Forestlines voorbij. het voldoet namelijk aan alle eisen met betrekking tot (brand)veiligheid.

Groot prijsvoordeel

Doordat het hout en het aluminium niet hoeven samen te komen op een achterlat is er minimaal zaagverlies. En dat levert u een groot prijsvoordeel op.

Minimum aan insecten en vuil

Het profiel is ontwikkeld in nauw overleg met vakmensen en architecten. Het is daarbij veelgeprezen vanwege een minimum aan spinnen, insecten, vuil, enzovoorts. Daarom is Forestlines® hét systeem dat u in uw project wilt gebruiken. Overigens is er voor het aluminium gekozen voor een sterk poeder coating conform QUALICOAT Seaside. Dat betekent een sterkere bescherming, ook in zeer agressieve milieus, zoals de kuststreek of in een industriegebied.

Vliegvuurtest

Het Forestlines® is de allereerste houten dakbedekking met onbehandeld hout die de zogenoemde vliegvuurtest doorstaat: de Europese BroofT1 test. Hoewel niet elke woning aan deze brandeis hoeft te voldoen, voldoet de SoulWood Forestlines altijd aan deze eis. En wie wil dat voor zijn woning nou niet.

Waterdoorlaatbaarheid

Het is bij slechts een beperkt aantal mensen bekend, dat allerlei bouwmaterialen zoals dakdoeken een maximaal percentage hemelwater hebben waaronder de werking gegarandeerd wordt. Zo vallen dakdichtingen soms niet meer onder de garantie wanneer er teveel hemelwater en/of UV-licht door de bekleding komt. Forestlines® is wellicht één van de weinige, of misschien zelfs de enige dakbedekking die wel voldoet.

Stabiliteit

De weersextremen die op een dakbedekking gelden, zijn vele malen groter dan die op een gevel. Denk maar aan de oppervlaktetemperatuur, het hemelwater, enzovoorts. Bij Forestlines® worden de planken langs beide kanten geklemd en zorgen hierdoor voor optimale fixatie. Het hout blijft hierdoor veel strakker, ondanks weersextremen. Waar hout normaliter flink kan krimpen en uitzetten, zorgt de aluminium strook er als connector voor, dat de krachten van het hout worden opgevangen.