SOULWOOD FORESTLINES

SoulWood introduceert met de Forestlines® een nieuwe en zeer innovatieve productlijn, waar hout en aluminium prachtig samenkomen. Dat levert een uniek pand op, waarin u de mogelijkheid heeft om zowel de gevel van uw pand in houtsoort en profielen volledig te personaliseren.

De Naam Forestlines® komt voort uit het aanzicht van het bos en de bomen. Dat is hét toonbeeld van de natuur en haar schoonheid en dat wordt met de SoulWood Forestlines® in uw pand geïntegreerd.

SoulWood Forestlines Gevelbekleding

Uit aanvoer of vanuit de grote voorraad onbewerkt hout kunnen wij de houtprofielen naar elke gewenste dikte en breedte schaven. Tussen het hout hebben de aluminiumprofielen een breedte van 20 mm en 30 mm, die desgewenst ook zijn te combineren. Zo krijgt u uw eigen unieke gevelbekleding, waarvan de achterconstructie niet zichtbaar is. Het heeft een onzichtbare bevestiging, die volledig demontabel en daarmee circulair is.

Met een speels, en toch strak karakter krijgt uw pand een absolute topgevel.

SoulWood Forestlines Dakbedekking

De SoulWood Forestlines® is ook leverbaar als dakbedekking. Het geeft oplossingen voor elk mogelijk probleem van houten dakbedekkingen. Het is niet alleen esthetisch een top product, het geeft ook de nodige zekerheid omtrent brandveiligheid, waterdoorlaatbaarheid, montage, et cetera. Zo kunnen architecten eindelijk een houten dakbedekking intekenen die wel van hoge kwaliteit is.

Er is een duidelijke trend merkbaar als het gaat om de toepassing van hout als dakbedekking. Waar we voorheen zelden een houten dakbedekking konden leveren in verband met de vele nadelen ervan, is dat met de SoulWood Forestlines voorbij. het voldoet namelijk aan alle eisen met betrekking tot (brand)veiligheid.

Vliegvuurtest

Het Forestlines® is de allereerste houten dakbedekking met onbehandeld hout die de zogenoemde vliegvuurtest doorstaat: de Europese BroofT1 test. Hoewel niet elke woning aan deze brandeis hoeft te voldoen, voldoet de SoulWood Forestlines altijd aan deze eis. En wie wil dat voor zijn woning nou niet.

Jarenlange wetenschappelijke studie met als resultaat Brandklasse B

Tot voor kort meldde de wetenschap nog terecht, dat brandklasse B met onbehandeld hout niet mogelijk was. Toch zorgt Forestlines nu voor een revolutie in de houtwereld. Want na vele malen ‘trail-and-error’ werd de allerbeste brandklasse met onbehandeld hout gezocht én gevonden. Zo is Forestlines het eindresultaat van oneindige, jarenlange wetenschappelijke studie.

En toch, ondanks de Forestlines, blijven we continu verder zoeken om alle  grenzen van houtsoorten en mogelijke montage te vinden.