Hout als grondstof voor de bouw wordt meer en meer herontdekt. En dat is niet voor niets. Los van het feit, dat een houten gevel ieder pand een heel eigen aangezicht geeft. Creëert hout een goed gevoel, een fijne leefomgeving.

Wood is sustainable

Bomen belasten het milieu niet. Integendeel. Een duurzaam beheerd bos biedt een onuitputtelijke bron aan grondstoffen. Bovendien vergt de winning en productie veel minder CO2-uitstoot dan andere grondstoffen.

Wood is a natural beauty

Hout creëert tijdens zijn groei een eigen unieke schoonheid. Alles wat een boom meemaakt wordt opgeslagen in de nerf. Hiermee ontstaan unieke patronen die iedere gevel eer aan doen.

Wood is circulair

Dat betekent, dat hout vrijwel altijd herbruikbaar is, ook na tientallen jaren.

Wood reduces CO2

Eenmaal verwerkt tot houten delen blijft hout dat doen. Daarmee is hout niet alleen een natuurproduct maar helpt het de milieubelasting te verminderen.

Wood is insulating

Hout heeft tussen de houten vezels veel lucht opgeslagen. Veel meer dan andere materialen, zoals beton of staal. Dit geeft een sterke isolatiewaarde die temperaturen reguleren. Hiermee isoleert hout tegen zowel de winterkou als tegen de zomerwarmte.

Wood is strong

Terwijl z’n eigen gewicht relatief beperkt is, is hout enorm sterk en minder onderhevig aan slijtage. En mocht er toch een reparatie nodig zijn, dan is dat snel en eenvoudig uit te voeren.

Wood has a special kind of feeling, the vibe.

Jouw pand wordt dankzij de eigenschappen van SoulWood nog waardevaster.